‘Als de dijken breken’

Eén en de Nederlandse omroep EO beginnen binnenkort met de opnames voor de zesdelige televisieserie ‘Als de dijken breken’. De epische dramaserie, in een regie van Hans Herbots, vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komen te staan wanneer de kustwering bezwijkt tijdens een vreselijke storm. Bij de Vlaamse cast bevinden zich onder meer Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Thomas Ryckewaert en Ingrid De Vos. Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman vertolken de Nederlandse hoofdrollen.

Miljoenen mensen slaan op de vlucht voor het water maar kunnen nergens heen door de chaos die direct ontstaat. Kunnen de wegen het verkeer aan? En wat te doen met gevangenissen in de laaggelegen gebieden? Het centrale thema in de serie is de vraag of mensen elkaar in tijden van nood bij zullen staan of alleen oog hebben voor zichzelf.

 

Producenten Johan Nijenhuis, Ingmar Menning (Joco Media) en Dirk Impens (Menuet) deden meer dan twee jaar research naar de impact van een watersnoodramp in de huidige tijd. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel, dat is een directe bedreiging voor onze kust. Een overstroming is verre van denkbeeldig. De makers van de serie hebben de gevolgen en manieren om na een dergelijke ramp in leven te blijven uitgebreid onderzocht. Die research vormt de basis van de serie.

In zes afleveringen van 45 minuten volgen we onder meer een violist, een autohandelaar en een kind in hun zoektocht naar een veilig heenkomen nadat ze huis en haard zijn kwijtgeraakt aan de Noordzee. De serie begint wanneer een storm de kust bedreigt. In de vijf volgende afleveringen zien we hoe miljoenen Nederlanders en Vlamingen vechten voor een veilige plek op droge bodem.

De opnamen vinden plaats van december 2015 tot april 2016 in Nederland en België.

De uitzenddatum van de serie op Eén is nog niet bekend.

De makers:

  • Regie: Hans Herbots
  • Naar een idee van: Johan Nijenhuis
  • Scenario: Karin van der Meer en Maarten Lebens
  • Vlaamse dialogen: Wout Thielemans
  • Producenten: Joco Media (Ingmar Menning en Johan Nijenhuis) en Menuet (Dirk Impens)
  • Omroepen: EO en Eén
  • Eindredacteur: EO Arnoud Bruinier
  • Adviseur Fictie Eén: Heidi Hermans

Als de dijken breken komt tot stand dankzij financiële bijdragen van: EO, CoBo Fonds, VRT, Screen Flanders, Agentschap Ondernemen, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Casa Kafka Pictures.

© http://communicatie.een.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s